home - redactie - verenigingen - dorpsbelangen - adverteerders - archief - contact - kalender

Vandaag maken wij bekend dat Woltersum een coöperatie rijker is, de Woltersumse Energie Coöperatie (WEC)!

Vanuit de thematafel Duurzaamheid is door verschillende dorpelingen met veel enthousiasme gewerkt aan het oprichten van een eigen lokale energie coöperatie. Wij denken met deze coöperatie Woltersum op een positieve manier door de energietransitie heen te helpen, door bewustzijn te creëren bij bewoners en lokaal duurzame energie op te wekken.

Missie

Onze missie is om Woltersum 100% aardgasvrij te maken. Door woningen energiezuiniger te maken en lokaal energie op te wekken hopen we dit te bereiken. Wie weet leveren we in de toekomst zelfs energie terug aan het net! Daarnaast zullen we ons inzetten om andere duurzame initiatieven te realiseren in en om het dorp. We denken hierbij bijvoorbeeld aan isolatie van de kerk, een elektrische dorpsauto, koppelkansen bij versterkingsadvies en een windmolen voor het dorp. Het belangrijkst voor de WEC is dat alle Woltersummers aan deze initiatieven mee kunnen doen. Als coöperatie zijn we er voor en door Woltersum.

Koppelkansen

Binnenkort verwachten we de eerste versterkingsadviezen in Woltersum. Dit betekent voor veel mensen een verregaande verbouwing, voor anderen een relatief eenvoudige ingreep. De WEC wil ook hier graag bij helpen, door het versterkingsmoment aan te grijpen om tegelijkertijd advies te geven over hoe de woningen te verduurzamen. Tijdens het opstellen van het plan van aanpak voor een woning kunnen wij meedenken, informeren over subsidies en adviseren over duurzame oplossingen.

 

Energiecoach

De WEC heeft namelijk ook een eigen energiecoach, Taco Oldenburger. Bij de WEC kan je dus ook terecht voor een vrijblijvend gesprek over verduurzaming van je huis. De energiecoach kan adviseren over allerlei maatregelen in en om het huis die de energierekening omlaag brengen of het comfort omhoog. Neem vooral contact op als je dat wat lijkt!

Het bestuur

Het bestuur van de WEC bestaat momenteel uit de volgende personen:

Voorzitter: Kees Westeneng

Secretaris: Taco Oldenburger

Penningmeester: Laurens Mengerink

Algemene bestuursleden: Kirsten van den Bosch

Heb je zin om ons te helpen, mee te denken of te besturen meld jezelf dan graag bij ons aan!

Contact

Je vindt ons op woltersumenergie.nl. Mailen kan natuurlijk ook naar info@woltersumenergie.nl. Energiecoach Taco kan je bereiken door te mailen naar energiecoach@woltersumenergie.nl of een Whatsapp te sturen